Recés silenciós de Meditació Cristiana
a càrrec de: Janet Robbins
Vic, 22-24 d’octubre de 2021
 
 

Al llegir aquestes paraules, la nostra imatge o comprensió d’elles estarà determinada per les nostres pròpies experiències, les alegries i els patiments que hem viscut, sobretot en els darrers 18 mesos.

En aquest recés, escoltarem les paraules del pare John Main OSB i del pare Laurence Freeman OSB, i d'altres mestres de saviesa, ja que ens ajuden a donar sentit al veritable significat recollit en el títol d’aquest recés.

“L’objectiu de la meditació cristiana és permetre que la misteriosa i silenciosa presència de Déu dins nostre esdevingui cada vegada més no només una realitat, sinó la realitat de les nostres vides; deixar que es converteixi en aquella realitat que dóna sentit, forma i propòsit a tot el que fem, a tot el que som. " (JohnMain, Word into Silence)

En el nostre temps de meditació junts ens restaurem a nosaltres mateixos, plenament conscients, plenament desperts i plenament vius.

Plenament vius, experimentant la plenitud de la vida, respirant des de la profunditat de la nostra ànima. En el temps junts en aquest recés, explorarem, amb molta profunditat, el significat d’aquestes paraules en el context d’una vida contemplativa viscuda en el món secular.


El recés

Aquest és un recés residencial en silenci des del capvespre de divendres fins al migdia de diumenge. Inclou diverses sessions de meditació asseguda i de meditació caminada, alternades amb xerrades (en anglès, amb traducció consecutiva al castellà) a càrrec de Janet Robbins, la nostra ponent convidada. Dissabte al vespre es farà una Celebració de la Paraula contemplativa.

És una oportunitat única per a tots els participants ―tant si s’és nou a la meditació com si ja s’està fent camí― per avançar en el creixement personal i aprofundir en una comprensió més rica de l'espiritualitat.

Janet Robbins

Visc al Regne Unit i fa més de vint anys que sóc una meditadora cristiana, i més de deu que sóc oblata benedictina. Com tots els membres de la nostra Comunitat Mundial per a la Meditació Cristiana, sóc una principiant. Cada dia, dos cops al dia, “em presento” a meditar, i cada dia començo de nou. No hi ha “experts” ni “mestres”. És bo saber-ho!

Quan meditem, sabem que podem tornar a casa a la persona que Déu ja sap que som. És un regal. Però no podem anar a buscar-lo i no podem fer que succeeixi res. Simplement succeeix. És misteriós, més enllà de les paraules.

Així, doncs, quan estem junts, ens reunim per ser com un, amb l’U, i amb això n’hi ha prou. Com ens recorda John Main una i altra vegada amb les seves paraules escrites i parlades: és senzill, però no és fàcil. Cal treball, és La Tasca.

Espero que quan ens trobem, pugui oferir un lloc i un espai per a nosaltres per senzillament Ésser, per Reposar en Crist i Tornar a Casa a aquest lloc d’unicitat.

 

Plenitud de Vida – respirar des de la profunditat de l’ànima

Casa d’Espiritualitat ClaretCasa d’Espiritualitat Claret

Rambla de Sant Donènec, 5

Vic, Catalunya
Informació pràctica

Inici del recés:  divendres, 22 d’octubre, 17:00

Fi del recés:  diumenge, 24 d’octubre, 15:00


Preu per persona (places limitades):  146 €

L’import inclou:

  1. allotjament en pensió completa

  2. contribució a les despeses de viatge i allotjament de Janet Robbins


Podem oferir alguna ajuda econòmica per a qui ho necessiti per poder inscriure’s al recés. Que el preu no sigui un obstacle per participar-hi.


Per a més infomació, contacteu-nos a:

E-mail:  info@MeditacioCristiana.cat


Inscripció

Ompliu el formulari d’inscripció clicant aquí.

Un cop feta la inscripció, us enviarem les instruccions per realitzar el pagament.


Data límit: 7 d’octubre de 2021