Recés silenciós de Meditació Cristiana
Poblet, 15 - 17 de novembre de 2019
 
 

Meditar és senzill i pràctic. És experiència més que teoria; és una manera de ser més que una manera de pensar. Pel profund efecte que exercita en la vida d'un mateix, meditar fins i tot és més que un mètode d'oració: és una forma de vida, de viure cada situació des del centre profund del propi ésser.

Meditar és assolir la quietud de cos i esperit. Malgrat totes les distraccions del món actual aquesta quietud és del tot possible per a tothom ara i aquí. Però per assolir-la cal dedicar temps a la tasca del silenci. Aquesta tasca es duu a terme recitant interiorment una oració curta, un mot, que avui dia s'acostuma a anomenar mantra. El mantra és senzillament la manera de situar la nostra atenció, amb fe, més enllà de nosaltres mateixos, i és un mètode per allunyar-nos dels nostres pensaments i preocupacions.

Per als cristians el focus de la meditació és Crist. Això significa que la meditació se centra en l'oració de Crist, abocada de forma contínua en l'Esperit Sant en la profunditat de cada ésser humà. Més profund que totes les idees sobre Déu és Déu mateix; i més profund que la imaginació és la realitat de Déu.


El recés

Aquest és un recés residencial en silenci des del capvespre de divendres fins al migdia de diumenge. Inclou diverses sessions de meditació asseguda i de meditació caminada, alternades amb xerrades a càrrec de la gna. Teresa Rofes (ocd), la nostra ponent convidada. Dissabte al vespre es farà una Celebració de la Paraula contemplativa.

És una oportunitat única per a tots els participants ―tant si s’és nou a la meditació com si ja s’està fent camí― per avançar en el creixement personal i aprofundir en una comprensió més rica de l'espiritualitat.

Teresa Rofes (ocd)

La ponent convidada del recés és la gna. Teresa Rofes (ocd), carmelita descalça que actualment està en experiència eremítica. Llicenciada en Pedagogia i postgraduada en Acompanyament Espiritual i en Acompanyament al Dol, ha participat com a professora convidada al Màster d'Espiritualitat Transcultural de la URL.
 

Casa d’Exercicis dels Salesians, PobletMonestir de Poblet.
Casa d’Exercicis dels Salesians

Plaça Corona d'Aragó, 11
43448, Vimbodí  


Com arribar-hi:

  1. Amb autobús: Plana SL, Vibasa SA

  2. Amb tren: Rodalies de Catalunya

  3. Per carretera: des de Barcelona per l'Autopista AP-2, Sortida 9 (Montblanc); des de Lleida per l'Autopista AP-2, Sortida 8 (Vinaixa)
Informació pràctica

Inici: divendres, 15 de novembre, a les 18:00

Fi: diumenge, 17 de novembre, a les 15:00


Preu per persona:  130 €

L’import inclou:

  1. allotjament en pensió completa

  2. material per al recés

  3. contribució a les despeses de la ponent


La casa disposa de 20 habitacions dobles amb bany, 7 habitacions dobles amb bany compartit al passadís i 1 apartament doble amb bany. Si us inscriviu compartint habitació amb algun altre participant, facilitareu que puguin particpiar més persones. Gràcies.


Per a més infomació, contacteu-nos a:

E-mail:  info@MeditacioCristiana.cat


Inscripció

Ompliu el formulari d’inscripció clicant aquí.

Un cop feta la inscripció, us enviarem les dades bancàries perquè pugueu realitzar el pagament.


Data límit: 1 de novembre de 2019

 

La tasca del silenci