Recés silenciós de Meditació Cristiana
Santuari del Miracle, 5 - 7 d’octubre de 2018
 
 

Meditar és senzill i pràctic. És experiència més que teoria; és una manera de ser més que una manera de pensar. Pel profund efecte que exercita en la vida d'un mateix, meditar fins i tot és més que un mètode d'oració: és una forma de vida, de viure cada situació des del centre profund del propi ésser.

Meditar és assolir la quietud de cos i esperit. Malgrat totes les distraccions del món actual aquesta quietud és del tot possible per a tothom ara i aquí. Però per assolir-la cal dedicar temps a la tasca del silenci. Aquesta tasca es duu a terme recitant interiorment una oració curta, un mot, que avui dia s'acostuma a anomenar mantra. El mantra és senzillament la manera de situar la nostra atenció, amb fe, més enllà de nosaltres mateixos, i és un mètode per allunyar-nos dels nostres pensaments i preocupacions.

Per als cristians el focus de la meditació és Crist. Això significa que la meditació se centra en l'oració de Crist, abocada de forma contínua en l'Esperit Sant en la profunditat de cada ésser humà. Més profund que totes les idees sobre Déu és Déu mateix; i més profund que la imaginació és la realitat de Déu.


El recés

Aquest és un recés residencial en silenci des del capvespre de divendres fins al migdia de diumenge. Inclou diverses sessions de meditació asseguda i de meditació caminada, alternades amb xerrades a càrrec de Mar Galceran, la nostra ponent convidada. Dissabte al vespre es farà una Celebració de la Paraula contemplativa.

És una oportunitat única per a tots els participants ―tant si s’és nou a la meditació com si ja s’està fent camí― per avançar en el creixement personal i aprofundir en una comprensió més rica de l'espiritualitat.

Mar Galceran

La ponent convidada del recés és Mar Galceran, doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Ha estat professora a Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i directora del Centre Cristià d’Universitaris. Actualment és coordinadora de projectes del Lloc de la Dona - Germanes Oblates. És també membre de la Germandat de Poblet.
 

Santuari del Miracle, SolsonèsMonestir

25287 El Miracle (Solsonès)

Tel. 973 480 002


Accessos:

  1. Des de Barcelona i Lleida: Alsina Graells, fins a Solsona

  2. Des de Manresa: T.R.A.G., S.A. fins a Solsona

  3. Des de Solsona a El Miracle, 12 quilometres: Servei de taxi, Tel .630 111 639 / 973 483 917
Informació pràctica

Inici del recés: divendres, 5 d’octubre, a les 18:00

Fi del recés: diumenge, 7 d’octubre, a les 15:00


Preu per persona:  128 €

L’import inclou:

  1. allotjament en pensió completa

  2. material per al recés

  3. contribució a les despeses de la ponent


Disposem de 42 habitacions individuals, de les quals 12 poden ser dobles. Si us inscriviu compartint habitació amb algun altre participant, facilitareu que puguin particpiar més persones. Gràcies.


Per a més infomació, contacteu-nos a:

E-mail:  info@MeditacioCristiana.cat


Inscripció

Ompliu el formulari d’inscripció clicant aquí.

Un cop feta la inscripció, us enviarem les dades bancàries perquè pugueu realitzar el pagament.


Data límit: 21 de setembre de 2018

 

La tasca del silenci